Mycket noter…

…är det som ska sitta och konserten närmar sig. Tycker nog att vissa saker börjar sitta och låta riktigt bra men det finns ett par stycken som jag skulle vilja att ni tittade på lite extra hemma under veckan.

Igår hade vi glädjen att hälsa Ragna Petersson Wulff välkommen i 1.a sopranen. Ragna hoppar tills vidare in som vikarie för Stina resten av terminen. Hoppas att du ska trivas Ragna!

Observera nu alltså att vi INTE sjunger i högmässan på söndag. Det blev ett litet byte som gör att vår seniorkör sjunger istället. Nästa högmässa för oss blir den 30 mars kl 11.00 men innan det blir det alltså konsert den 2 mars. Och vad är det då som jag vill att ni tittar på innan nästa måndag? Jo,
1. Poulenc, framförallt nr 3 (Bois meurtri)
2. Lauridsen, Soneto de la noche. Till synes enkel men fraseringsmässigt och intonationsmässigt svårare än man först tror. Försök att bli ett med texten och musiken så att ni kan fokusera på att intonera.

Myers och Rutter är väldigt fina. Tvete Vik börjar också sitta och är riktigt effektfull. Jag flaggar fortfarande för ett extra rep lördagen den 1 mars i kyrkan kl 10.00-12.00. Vore toppen om så många som möjligt kunde då.

Allt gott så ses vi nästa måndag!

/C

//

Skriv en kommentar...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s